Bli med 9. og 10. trinn ved FKS til Krakow! (del 2)

9. og 10. trinn ved FKS har nylig vært på tur til Krakow!

Andre dag i Krakow startet rolig ved frokostbordet, med unntak av en rask løpetur tilbake til hotellet for de som hadde glemt legitimasjon. Når det var i orden kunne vi endelig ta turen til Auschwitz-Birkenau. 

Det var sterkt å få vandre rundt i konsentrasjons- og masseutrydningsleiren. Dette er opplevelser som setter spor, og elevene fikk sette ord på noen av de første inntrykkene på en samling på hotellet rett før middag. Og de hadde mye viktig på hjertet!

Saltgruvene sto på timeplanen på tredje dag. Med nesten 400 trappetrinn under bakken og mangle slitne bein, fikk vi et fantastisk og lærerikt besøk til en verden laget av salt. Denne mektige opplevelsen vil være med oss videre.

Litt fritid i mellom slagene måtte til. Mange benyttet dette til å besøke det store kjøpesenteret i sentrum, både før og etter fellesmiddagen – og mange av elevene burde nok ha skaffet seg svart belte i shopping.

Det kjentes på kroppen at det hadde vært noen intense dager. Men det var bare en dag med fullt program igjen! – og besøke museet i Oscar Schindlers fabrikk, spise lunsj på kjøpesenteret og ta taxi tilbake til hotellet sto på planen.

 

Med to lange dager med mange inntrykk i Auschwitz og Saltgruvene bak oss, var det etterhvert mange slitne bein og overfylte hoder som hang på slep etter vår eminente guide gjennom sentrum i Krakow og det jødiske kvarteret den siste dagen. Men humøret var fremdeles på topp!

Det har vært utfordrende for mange å gå så tett på hverandre nesten en hel uke, men det vi har opplevd sammen, skal sette spor og være byggende for livet videre. 

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.