Prat med Mr. fix-it; Ståle vaktmester

Ståle er vaktmester, eller rettere sagt driftstekniker,  på Fagerhaug, og en populær kar blant både elever og ansatte på skolen. “Bæste vaktmesteren” er noe man gjerne hører når Ståles navn kommer opp. Hans gode humør og hjertelig latter har faktisk blitt et viktig element i skolemiljøet, i tillegg til å være “Mr. fix-it” på skolen.

Ståle kommer opprinnelig fra Rørvik, før kjærligheten lokket han til Stjørdal. I utgangspunktet skulle han hit på ferie, men p.g.a permittering i Rørvik, så søkte han på en jobb i Dyno, hvor han ble i 18 år. Han har en allsidig bakgrunn, vært mange år i plastindustrien på Stjørdal og på Microplast fikk han ansvar for alt av nytt utstyr som kom inn i fabrikken, noe som Ståle likte veldig godt. Mens han gikk på bibelskole ett år i Sverige, så fikk han også praktisert en del som elektriker.

Så fikk han tips om å søke på vaktmesterjobb på Fagerhaug via noen i Misjonskirka, og siden han i mange år egentlig hadde hatt lyst på en slik jobb, så tenkte han at “denne skal jeg sannelig søke på”.  Og Ståle sier at dette var midt i blinken for han. Stortrives i jobben med både arbeidsoppgavene og miljøet på skolen.

Å være vaktmester på Fagerhaug er ikke noen ni til fire jobb, det blir nok noen flere timer. Arbeidsdagen begynner klokka 7 om morran, så går det i ett til klokka 4-5 på ettermiddagen, noen dager litt lengre.

 

Det er så koselig å jobbe på et sted med masse barn og ungdommer. Jeg har jo ikke noen yrkesbakgrunn med å jobbe med barn og unge, men jeg har alltid trivdes godt sammen med barn. Og gjennom å ha litt ansvar for ungdomsdelen i Misjonskirka, så har jeg lært å kjenne mange ungdommer og hvordan de er.

Ståle

Vaktmester Fagerhaug

Hvordan var overgangen fra lokalene på Skatval til Stjørdal?

Jeg fikk jo kun 2 år på Skatval før vi flyttet hit vi er nå. Arbeidsoppgavene er jo i samme gate, men her er det et moderne bygg som er tilrettelagt for skole. Lokalene vi har nå er jo mye bedre tilrettelagt for både elever og lærere.

Nå begynner jeg å bli varm i trøya når det kommer til rutiner her på huset. Det tar jo litt tid før man får laget seg rutiner på når det er best gjøre hva i forhold til sesongen; Man må tilpasse de forskjellige oppgavene i forhold til skoleruta, ferier og slikt så man forstyrrer den daglige skolegangen minst mulig.

Er det noen større prosjekter på gang på skolen fremover?

Vi har faktisk veldig mye på gang. Vi planlegger utbygging, og nå jobber arkitekten med tegningene vi har gjort på skissestadiet. Det er snakk om en utvidelse på ca 260m2 i to etasjer, og da skal Fagerhaug være godt forspent i overskuelig fremtid. Vi har jo en meget raus skoleeier i Misjonskirka, og har rom for utvidelse. Den store garasjen blir kanskje etterhvert gymsal, ogsså har vi litt hemmelige planer. Hva, og om det blir noe av disse, det får vi fortelle om etterhvert, sier Ståle mens han ler godt.

Hvordan er ditt forhold til elevene på Fagerhaug?

Det syns jeg er kjempegodt. Det er så koselig å jobbe på et sted med masse barn og ungdommer. Jeg har jo ikke noen yrkesbakgrunn med å jobbe med barn og unge, men jeg har alltid trivdes godt sammen med barn. Og gjennom å hatt litt ansvar for ungdomsdelen i Misjonskirka, så har jeg lært å kjenne mange ungdommer og hvordan de er. 

Når jeg møter elever fra andre skoler som sier de skulle ønske du var vaktmesteren deres, da blir man så klart glad. Da har jeg kanskje gjort noe riktig da, i forholdet til elevene. Også må jeg få skryte av elevene på skolen vår. Det forekommer ikke hærverk, det er heller slik at elevene passer på skolen sin. Når jeg kommer dit i helgene eller i skoleferien, så kan det være mange som er der og leker. Noe støy kan det jo være, slik det skal være på en skolegård, men det blir ikke gjort noe ugang. Også har jeg jo alltid noe godt på kontoret mitt, noe både elevene og lærerne har lært seg å sette pris på, sier Ståle med et stort smil.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.