Vi tar en prat med: Olav Teigen

Vil inkludere og skape forståelse

Olav Teigen

Daglig leder

Olav Teigen smiler fra øre til øre. Han er på en god plass i livet.
Ny daglig leder for 231 elever og 60 ansatte. Og bestefar til tre.

Menneskelig varme

1.oktober tok han over som daglig leder for Fagerhaug-skolene, den kristne og den internasjonale. I tillegg er han rektor for den kristne skolen. Olav er svært tydelig på hva som er grunnleggende i den nye lederrollen. -Å… være støttende og inkluderende, skape gode relasjoner, forståelse. At Fagerhaug skal ha et godt miljø, med masse menneskelig varme.

Ønska å bli rektor

Så mye ville Olav bli rektor, at han tok spesialtilpassa rektorutdanning ved NTNU. -Jeg hadde lyst på nye utfordringer og ønska meg faktisk akkurat en slik type jobb. Da stillingen som daglig leder for Fagerhaug-skolen ble utlyst, var det ingen tvil om at han skulle søke. Olav vil være til støtte og få alle til å samles om felles mål. Teamfølelsen er viktig.

Fra praktiker til akademiker

-Jeg er jo en praktiker som har blitt akademiker, humrer den nye lederen. I 2007 starta han byggavdelinga ved Aglo videregående skole hvor han har vært leder fra 2008 fram til nå. Og allerede har nyrektoren tatt i bruk sine praktiske ferdigheter ved den nye arbeidsplassen. -Jeg har fått noen handverkere til å dele inn noen rom her, det ble en bedre løsning.

Skoleutvikling

De første ukene har Olav ellers brukt til å bli kjent med organisasjonen og å sette seg inn i veldig mye nytt. Koronaberedskapen er noe skolen jobber med, og framover tenker han det blir ei veldig spennende tid. Blant anna med utvikling av skolene pedagogisk og påbygg fordi bygningskapasiteten begynner å bli oppbrukt.

Musiker og bestefar

Olav trives også svært godt i privatlivet sitt. Han bor i lag med kona i Husbymarka og har tre voksne døtre som fikk hvert sitt barn innenfor en kort periode nylig. Bestefarrollen er stor stas. Mange stjørdalinger kjenner også Olav som musiker, han har et titalls gitarer heime. Og på spørsmål om hva slags musikk som kommer fra den kanten, svarer han kontant: -Alt fra heavyrock til kirkemusikk! Jeg liker å treffe all slags folk.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.