Joe Klumper – et utganspunkt for å være forberedt på livet

Joe Klumper er født og oppvokst i Minnesota, USA. Han ble utsatt for norsk kultur allerede i oppveksten, da folket i Minnesota har mye norsk blod i årene fra den store emigreringen i andre halvdel av 1800-tallet. Han hadde aldri sett for seg å flytte til Norge, eller flytte ut av USA. Men det var før han traff en nydelig norsk jente.

Nå er Joe lærer for 7. og 10. klasse/MYP i samfunnsfag og historie. Neste år skal han også undervise i engelsk, som sikkert faller han naturlig. Klassene er i gjennomsnitt på 15 elever, noe som er veldig bra for da før man god tid til å hjelpe elevene. I tillegg så jobbes det mye i grupper. Alle elever er forskjellige, så det er viktig å kunne være der for hver og en av dem, uavhengig av behov.

Gruppearbeid på tvers av fagene, er også noe Joe virkelig setter pris på ved undervisningen på Fagerhaug. En gruppe kan f.eks være en “familie” som må takle et budsjett, lover og regler, søknadsfrister, reparasjoner osv, noe som er vanlig i familielivet – men som elevene her får brynt seg på som “ansvarlige” samtidig som de får inn fagene på en praktisk læremåte. “Vi gir dem et utgangspunkt for å være forberedt på livet, og det syns jeg er kjempebra”.

 

Undervisningen på Fagerhaug er et godt utgangspunkt for  være forberedt på livet

Joe

Lærer Fagerhaug International School

Joe elsker å være lærer, det å kunne hjelpe mennesker. Det å se at elevene klarer noe nytt som de ikke kunne før, og vite at han har vært en del av denne utviklingen, gir han stor glede. Men den viktigste grunnen til at han ble lærer er nok storebroren som han så veldig opp til. Når broren studerte til å bli lærer, bestemte Joe seg for å følge i hans fotspor. På universitetet, så byttet han hovedfag i ett semester for å prøve ut en annen retning, men byttet deretter tilbake til lærerutdanningen med fornyet innsikt og tro på at det var virkelig dette han ønsket å satse på. 

Etter utdannelsen jobbet han først fire og et halvt år på en “middle school”, tilsvarende ungdomskole i Norge. Så bar det til Norge for noen måneder i forbindelse med deres sønns fødsel. Dessverre dukket det ikke opp noen mulighet for en lærerjobb her i Norge i den perioden, så det ble retur til USA hvor han fikk anledning til å jobbe på en annen skole i tre år. Men målet var å flytte til Norge. Han kom i kontakt med Trondheim International school, de hadde ikke noen ledige stillinger, men rektoren der tipset han om Cherise Kristoffersen. Et par dager etterpå gjorde Joe et videointervju med Cherise, og da skjedde ting raskt.

To måneder etterpå flyttet de til Stjørdal! I den første perioden bodde de i Sona, hos Joes svigerfamilie før de fant seg et hus i Hommelvik. Han startet som lærer på Fagerhaug det første året med nyskolen på Evja, og han syns det er spennende å se hvordan skolen utvikler seg fra år til år, med blant annet nye lekeapparater ute og nytt utstyr til naturfagklassene. 

Joe kan ikke få understreket nok hvor imponert han er over rektor på FINT, Cherise. Hun er en drivkraft som sørger for å utvikle skolen mens den vokser, og være en inspirasjon for lærerne. Hun er en leder i ordets rette forstand, og det er en glede å jobbe med henne.

“Som lærer på Fagerhaug får vi frihet til å være individuelle lærere, med ansvar. Og det er opp til oss å gjøre det beste ut av det”

Etter noen år her i Norge, har Joe nettopp passert en milepæl. Han har nå lært seg å like gammelost! Det var ikke noe som falt i smak første gang han prÃøde det, men nå etter noen år med norsk tilpasning i matveien – så liker han det også!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.