Julemat på skolekjøkkenet

3 des, 2021

Tirsdag 30. november var det julemat som sto på menyen på Fagerhaugs nye skolekjøkken, og 10. trinnet var i full gang med å kokkelere da vi tok turen innom.

Og her var det ikke snakk om lettvinte løsninger! Her skulle det lages det meste vi holder kjent og kjært i julehøytiden. Ribbe med medisterkaker, sossiser, surkål og brun saus, pinnekjøtt med kålrabistappe og til og med sto den en fullvoksen kalkun i stekeovnen og godgjorde seg. Og til dessert sto riskrem med rødsaus og kromkaker på menyen.

Elevene, som var fordelt på de 4 fullt utstyrte kjøkkenøyene var konsentrerte om sine dedikerte oppgaver, og så nok fram til å få nyte en skikkelig forsmak på julemiddagen.

I tillegg til matglede og god helse, er dette et fag som inkorporerer samfunnsfag, økonomi og kroppsøving. 

Liv Heidi Lund

Faglærer Mat og Helse

Liv Heidi Lund, kontaktlærer på 10. trinn og faglærer i mat og helse forteller at her må elevene lære seg å lage maten fra bunnen av med gode og sunne råvarer. Her skal de lære seg og ta gode valg både med hensyn til næringsinnhold, økonomi og helse. 

Faget er integrert i livsmestringsfilosofien Fagerhaug følger. Her skal de lære seg å navigere som forbruker og matlagingen som sådan integrerer samfunnsfag, økonomi og kroppsøving. 

Liv Heidi oppfordrer elevene til å tenke sjøl, både under selve matlagingen, og ellers som forbruker. 

Og mens elevene bytter på julemusikklisten som står på i bakgrunnen, begynner det å dukke opp folk i fra administrasjonen som ble lokket av matlukten som sprer seg. Men her er det enda en god stund til alt er klart. Skikkelig julemat tar tid, og det skal dekkes flott på et langbord før de avslutter dagen med å synge bordvers og nyte et deilig julefestbord.

Bilder fra skolekjøkkenet:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.